Konu: Barış ve onu yetiştiren ailesi 2008-06-09, 16:40
Barış ve Selahattin ve Hatice
Barış Akarsu , gencecikken toprağa düştü... Belli ki ismiyle müsemma bir gençti... Belli ki yüzüne
bakınca hep akla huzur getirdi; sürmeli gözlerine değen gözlere hep ışıltı verdi. Şu gezegende
1945`ten bu yana yalnızca 28 gün savaşsız, yani barış içinde yaşanabilmiş: `Bizim` Barış da,
kendisiyle barışık, yalnızca 28 yıl yaşayabildi işte...
`Şöhretli` bir müzisyen... Ayrıca son dönemde çok izlenen bir dizinin de yıldızıymış. Hiç izlemedim.
Cem Karaca ezgilerini söylediğinden, televizyonda rastladığımda ara sıra kulak kesilirdim, adını
dahi bilmezdim. Meğer sürmeli gözlü bu çocuk, bizim de Barış`ımızmış... Sadece televizyon yıldızı
değil, yardım konserlerinde sahneye çıktığı lösemili çocukların, bir başka dünya imkanı peşinde
koşan Barışarock inisiyatifinin, Küresel BAG `ın da yıldızıymış, yani aktivistiymiş... Bizimkilerle beraber
heyecanlanır, sokaklara çıkar ve haykırırmış...
Her sevgiyi, her aşkı, her heyecanı, her duyguyu meta haline getiren, piyasalaştıran, kısa sürede
tüketime sunup tüketmek, tükettirmek pespayeliğiy-le alesta bekleyen Medya canavarının elinden
çekip almamız gereken bir evladımızdır bizim Barış...
Çünkü sıradan ve sahici insanlar tapınsınlar diye medyanın ilahlaştırdığı kimliklerin ötesinde,
bizatihi kendisi sıradan ve sahici bir insan olarak yaşamış bizim Barış... Bunu da ancak öldüğünde
öğrenebildik... `Medyatik şöhret` Barış`ın ötesinde kendi Barış`ımızı yeni keşfedebildik... Bu da
Barış`ın şanından olsa gerek; ve asıl şan şöhret de böylesi olsa gerek...
Peki, neden `bizim` Barış? Çünkü bizim kuşaktan ve bizim yaşantılarımızdan bir anne-babanın, işçi
Hatice ile işçi Selahattin `in çocuğu, yani bizim de evladımız Barış... Zaten babası, öylesine değil
bilerek ve seçerek vermiş `Barış` ismini oğluna: `Başın sıkıştığında ismini hatırla, her sorununda
çözümün ismindir evladım , unutma` demiş, bizim Selahattin . Ruhi Su ile müziği sevdirmiş ve bize
dair pek çok şeyi ve dahi sıradan ve sahici bir kimlikten asla vazgeçmemeyi... İşte bu yüzden, renkli
ekranlardan, sanal -yalan dünyalardan firar edip geldiği Amasra kumsallarındaki bir şöhretsiz
Barış`ın şöhretsiz kankalarıyla kafa çekip gitar tıngırdatması, bir başka dünyada, kendi dünyasında
yaşayabilmesi mümkün olabilmiş. Ve dahi Barış medyatik dünyanın ikon metalarından gayri bir
dünyanın, Hatice ile Selahattin `in başka dünyasının da mümkün ve makbul olduğunu hep bilmiş...
Melodisini kumsal kenarındaki çalılıklardan gelen cır cır böceklerinden araklayan bir bıçkın
delikanlı kalmayı bilinçli olarak tercih etmiş. İşte bu yüzden şarkı söylemekten öte, asıl maharetin,
söylediği şarkıları yaşayabilmek olduğunu da keşfedebilmiş.
Görmedim, anlattılar, okudum: `Tepede beyaz bir saray / Sarayda soytarı bir kral / Kara haber onun
işi sıra kimde / Kanlı resimler ressamı / Sergide insan mezarı / Satılık olan karanlıktır çerçevede...`
diyen şarkılarını haykırmış, 2005 yılında Barışarock `ta. Ve bu ezgileri barış işareti yaparak kendisine
eşlik eden binlerce akranıyla tekrarlamış. Haykırışının klibini çekmişler; fondaki savaş görüntüleri ve
gözbebekleriyle açız diye haykıran Afrikalı bebelerle birlikte haykırmış aynı şarkısını...
Selahattin ve Hatice , son sözüm ikinizedir: Kısa süreliğine de olsa bize böyle bir Barış bahşettiniz,
müteşekkiriz. Şimdi Barış `ımızı toprağa verdiniz. Ve dileyelim, toprağından Barış yeşersin... Melih Pekdemir 2007-07-09 04:45:09 Birgün
crazykerim Admin
Konu: Geri: Barış ve onu yetiştiren ailesi 2008-06-09, 17:03
paylaşım için teşekürler...
Kerim&Barışçı91 co-Admin
Konu: Geri: Barış ve onu yetiştiren ailesi 2008-06-09, 17:08
rica ederim
barışcı yeni üye
Konu: Geri: Barış ve onu yetiştiren ailesi 2008-06-10, 10:27
teşekkürler onu okadar çok özlüyorum kii neden hep böyle kötülükler bizim bAşımıza geliyor kerim tekinide geçn yAŞTA kaybettik off ya off allah nur içinde yatırsın ikisinide
Kerim&Barışçı91 co-Admin
Konu: Geri: Barış ve onu yetiştiren ailesi 2008-06-10, 10:32
amin..ama ben ikisinde de hiç öldü demiyorum,hep aramızdan ayrıldıklarından beri diyorum..çünkü biz onları yaşattığımız sürece onlar hep hayatta olacaklar..
crazykerim Admin
Konu: Geri: Barış ve onu yetiştiren ailesi 2008-06-10, 10:34
barış akarsu ve kerim tekin dua ederken barış manço cem karaca uzay heperi ajlan büyükburç gökhan semiz kazım koyuncu ve digerlerinede dua edelim....
Kerim&Barışçı91 co-Admin
Konu: Geri: Barış ve onu yetiştiren ailesi 2008-06-10, 10:36
onların hepsi kalbimizde zaten.........
crazykerim Admin
Konu: Geri: Barış ve onu yetiştiren ailesi 2008-06-10, 10:41