Barış Akarsu unutulmamış Ayağımda spor ayakkabılarım, üzerimden günlerce çıkarmadığım eşofmanlarımla İstanbul’dan arabama atlar atlamaz kendimi önce Bartın’da buldum. Adım adım Anadolu’nun ilk durağı Bartın’dı.. Hem şehir, hem kasaba havasındaydı; öyle sıcak insanları vardı ki hayran kaldım. Bartın’dan sonra yaşama erken veda eden popçu Barış Akarsu’nun memleketi Amasra’da aldım soluğu.. Hani Türkan Şoray ile Kadir İnanır’ın “Gönderilmemiş Mektuplar” sinema filminin çekildiği şahane yer; Amasra’ya bayıldım. Her yer Barış Akarsu’nun resimleri, şarkı sözleriyle süslenmiş; dükkânlar, evlerin duvarları, caddeler.. İnanılmaz duygulandım, Amasra halkı Barış Akarsu’yu unutmamış ve unutmaya da niyetleri yok.
Amasra’nın halkı inanılmaz sevecen yerli ve yabancı turiste hem gönüllerini, hem de kapılarını sonuna kadar açıyorlar.. Amasra’nın pidesi ise çok meşhur. Amasra Meydanı’nda pide salonunda oturup yediğimiz pidelerin tadı hala damağımda.. Hele dükkânın sahibi Hüseyin Efendi’nin sohbeti ise hala kulağımda.. Sohbet arası Barış Akarsu’nun evinin nerede olduğunu sorunca heyecan içinde ‘Bizim Hatçe’nin oğlu, çok severdik Barış’ı.. Benim oğlan ile hem okul arkadaşı hem de balık arkadaşıydı. Babasının şurada ileride balık malzemeleri satan dükkanı var, orada gündüzleri balık ağlarını tamir ederdi, çok iyi bir çocuktu.. Amasra yıllar geçse de Barış’ı unutamaz’ dedi. Ben de evlerinin adresini alıp elimde çiçeklerle Barış’ın annesi Hatice Teyze’yi ziyaret ettim.
Barış ölmeden evvel annesi ve babası için Amasra’nın en güzel yerinde ve deniz gören bir apartman dairesi almış. Onun için hazırlanan odaya öldükten sonra hiç dokunulmamış ve en son odasını nasıl kullandıysa aynı şekilde muhafaza edilmiş. Barış’ın annesi Hatice Teyze gelen ziyaretçilere o kadar alışmış ki ziyaretsiz geçen gününe üzülüyor artık. Türkiye’nin her yerinden her gün onlarca mektup ve çiçek geliyor.. Barışı’nın bu kadar sevilmesi onun yüreğini bir nebze olsun ferahlatıyor…